Mini Pavlova

Mini pavlovy se hodí i na nejrůznější oslavy.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

bez dosušení v troubě

Ingredience

16 PORCE +

Bílková hmota:

Rybízový přeliv:

Náplň:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    122 KCal

    6 %

    5 %

  • Energie

    511 KJ

    6 %

    5 %

  • Sacharidy

    18,5 g

    21 %

    18 %

  • Vláknina

    0,7 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    1,5 g

    2 %

    2 %

  • Tuky

    4,7 g

    7 %

    7 %

  • nasycené

    3,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Bílky nejprve vyšleháme do lehké pěny, pak postupně přidáváme cukr a limetkovou šťávu a nakonec vše vyšleháme na pevný sníh. Plech vyložíme pečicím papírem a lžící na něj klademe malé kopečky sněhu, které mírně rozetřeme.
  2. Pečeme v troubě vyhřáté na 120 °C asi 50 minut. Pak troubu vypneme, pusinky v ní necháme dosušit do vychladnutí trouby a opatrně je odtrhneme od papíru.
  3. Rybíz otrháme od stopek, dáme do kastrůlku, rozvaříme a přecedíme přes jemné sítko. Ke šťávě přidáme cukr, znovu ji povaříme a zredukujeme (hustota rybízového přelivu by měla být podobná jako při vaření marmelády). Necháme vychladnout.
  4. Smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem na pevnou šlehačku a ochutíme ji asi polovinou svařené rybízové šťávy. Korpusy naplníme šlehačkou, ozdobíme rybízem a přelijeme zbylým rybízovým přelivem. Ihned podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Borůvkové sušenky

Křehké sušenky s polevou skvělé na svačinku či snídani.

Čokoládový dort s ibiškem

Dokonalý dort, kterým každého ohromíte.

Levandulové lanýže

Kvete vám na zahradě levandule? Využijte ji k přípravě těchto lákavých bonbónů.

Střecha

Tento nepečený dezert je sice trochu retro, ale čerstvé maliny mu dodají šmrnc.

Skládaný malinový dort

Vykouzlete svým blízkým úsměv na tváři efektním domácím dortem.