Ingredience
Postup
- Bílky nejprve vyšleháme do lehké pěny, pak postupně přidáváme cukr a limetkovou šťávu a nakonec vše vyšleháme na pevný sníh. Plech vyložíme pečicím papírem a lžící na něj klademe malé kopečky sněhu, které mírně rozetřeme.
- Pečeme v troubě vyhřáté na 120 °C asi 50 minut. Pak troubu vypneme, pusinky v ní necháme dosušit do vychladnutí trouby a opatrně je odtrhneme od papíru.
- Rybíz otrháme od stopek, dáme do kastrůlku, rozvaříme a přecedíme přes jemné sítko. Ke šťávě přidáme cukr, znovu ji povaříme a zredukujeme (hustota rybízového přelivu by měla být podobná jako při vaření marmelády). Necháme vychladnout.
- Smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem na pevnou šlehačku a ochutíme ji asi polovinou svařené rybízové šťávy. Korpusy naplníme šlehačkou, ozdobíme rybízem a přelijeme zbylým rybízovým přelivem. Ihned podáváme.