Ingredience
Postup
- Mandle spaříme horkou vodou a necháme chvíli odstát. Pak je promnutím mezi prsty zbavíme slupek. Oloupané mandle dáme s 2 lžícemi cukru do mixéru a rozmixujeme je.
- Změklou heru, mandlovou hmotu, zbytek cukru, kakao a žloutek dáme do mísy a prošleháme dohladka. Přimícháme oba druhy prosáté mouky s kypřicím práškem a nakonec bílek vyšlehaný dotuha. Těsto rozetřeme na vymaštěný plech a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 20 minut.
- Citron omyjeme, osušíme a škrabkou okrájíme tenké proužky kůry. Z čokolády škrabkou vytvoříme jemné hoblinky. Šťávu z citronu vymačkáme do mísy a s prosátým cukrem a rumem ji vyšleháme na hladkou polevu.
- Upečený korpus necháme zchladnout, potřeme ho citronovou polevou a necháme ji téměř zatuhnout. Z korpusu vykrájíme formičkou ve tvaru měsíčku či kulatým vykrajovátkem měsíčky. Ozdobíme je citronovou kůrou a čokoládou.