Měsíčky s celozrnnou a amarantovou moukou

Toto cukroví je vhodné pro i osoby s intolerancí laktózy.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 85 min

Ingredience

40 PORCE +

Poleva a dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    116 KCal

    5 %

    5 %

  • Energie

    484 KJ

    5 %

    5 %

  • Sacharidy

    14,8 g

    17 %

    15 %

  • Vláknina

    1,1 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    1,7 g

    3 %

    2 %

  • Tuky

    5,2 g

    8 %

    7 %

  • nasycené

    2,3 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Mandle spaříme horkou vodou a necháme chvíli odstát. Pak je promnutím mezi prsty zbavíme slupek. Oloupané mandle dáme s 2 lžícemi cukru do mixéru a rozmixujeme je.
  2. Změklou heru, mandlovou hmotu, zbytek cukru, kakao a žloutek dáme do mísy a prošleháme dohladka. Přimícháme oba druhy prosáté mouky s kypřicím práškem a nakonec bílek vyšlehaný dotuha. Těsto rozetřeme na vymaštěný plech a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 20 minut.
  3. Citron omyjeme, osušíme a škrabkou okrájíme tenké proužky kůry. Z čokolády škrabkou vytvoříme jemné hoblinky. Šťávu z citronu vymačkáme do mísy a s prosátým cukrem a rumem ji vyšleháme na hladkou polevu.
  4. Upečený korpus necháme zchladnout, potřeme ho citronovou polevou a necháme ji téměř zatuhnout. Z korpusu vykrájíme formičkou ve tvaru měsíčku či kulatým vykrajovátkem měsíčky. Ozdobíme je citronovou kůrou a čokoládou.
Autor:

Podobné recepty

Višňové bounty tyčinky

Klasickým kokosovým tyčinkám odzvonilo, tyto višňové chutnají totiž mnohem lépe.

Višňovo-čokoládový chia pudink

Skvělý skleničkový dezert, snadný na přípravu.

Třešňový cheesecake s vinným přelivem

S naším receptem upečete ten nejlepší cheesecake.

Klasické třešňové clafoutis

Upečte z čerstvých třešní dokonalý francouzský moučník.

Smetanový dort s hroznovým vínem

Tento báječný dort je ideální pro letní oslavy. Hroznové víno můžete nahradit libovolným sezonním...