Ingredience
Postup
- Rýži propláchneme ve studené vodě, pak přilijeme sójové mléko, přidáme špetku soli, přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni asi 25 minut doměkka. V případě potřeby ještě dolijeme mléko.
- Měkkou rýži vložíme do větší mísy a necháme vychladnout. Goji nasypeme do misky a zalijeme vlažnou vodou, aby změkla. Poté scedíme a necháme okapat.
- V misce utřeme změklé máslo se žloutky a javorovým sirupem. Směs vmícháme do uvařené rýže. Na závěr vyšleháme ze zbylých bílků s cukrem tuhý sníh a přendáme ho do cukrářského pytlíku.
- Zapékací misku vymažeme kouskem másla, dáme do ní vrstvu rýže, na ni naskládáme polovinu rozpůlených vypeckovaných meruněk a posypeme polovinou goji. Vše posypeme skořicí a rozprostřeme zbytek rýže, druhou polovinu meruněk, goji a skořice. Nakonec nastříkáme na povrch sněhové pusinky a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 40 minut. Před podáváním můžeme ozdobit například čerstvou meduňkou.