Lívance bez kynutí

To se budete oblizovat.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    681 KCal

    31 %

    28 %

  • Energie

    2849 KJ

    31 %

    28 %

  • Sacharidy

    94,8 g

    108 %

    95 %

  • Vláknina

    3,1 g

    10 %

    10 %

  • Bílkoviny

    17,7 g

    28 %

    26 %

  • Tuky

    24,2 g

    37 %

    35 %

  • nasycené

    14,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Polohrubou mouku prosijeme do mísy, přidáme žloutky, prášek do pečiva, špetku soli a cukr. Ke směsi přilijeme vlažné mléko a metlou dobře prošleháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vařečkou lehce vmícháme do těsta. Nakonec těsto ochutíme rumem.
  2. Těsto necháme malou chvíli odpočinout. Lívanečník vymažeme olejem a lívance opečeme po obou stranách dozlatova. Lívance udržujeme na teple. Mezitím si ušleháme dotuha šlehačku s cukrem.
  3. Upečené lívance naskládáme na talíře, potřeme marmeládou, ozdobíme kopečkem ušlehané smetany a snítkou meduňky nebo máty a podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Zapečená vejce s hořčicí

Tato snídaně vás zasytí na celé dopoledne.

Pivní omeleta s plísňovým sýrem

Ozvláštněte vaječnou omeletu pivem.

Pudinkový pohár s meruňkami a müsli

Nastartujte den luxusní sladkou snídaní.

Zapečená vejce se sýrem a rajčátky

Nastartujte váš den anglickou snídaní.

Zapečená vejce se šunkou

Udělejte si krásné ráno chutnou snídaní.