Lilkové karbanátky v sýrové krustě

Tato varianta karbanátku vylepšená lilkem, špenátem a parmazánem si stoprocentně získá vaše srdce i chuťové pohárky.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 50 min

bez chladnutí

Ingredience

4 PORCE +

Na salsu:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    458 KCal

    21 %

    19 %

  • Energie

    1915 KJ

    21 %

    19 %

  • Sacharidy

    17,2 g

    20 %

    17 %

  • Vláknina

    5,1 g

    17 %

    17 %

  • Bílkoviny

    24,5 g

    39 %

    36 %

  • Tuky

    31,4 g

    48 %

    45 %

  • nasycené

    9,4 g

  • trans-mastné

    0,4 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Lilek propícháme na několika místech vidličkou a zprudka ho opečeme na ohni nebo v troubě za občasného otáčení (asi 20 minut). Pak ho necháme vychladnout, oloupeme, vymačkáme přebytečnou tekutinu a nakrájíme na kostky.
  2. Špenát omyjeme a krátce spaříme asi jednu minutu ve vroucí osolené vodě a necháme ho v cedníku okapat. Červenou cibuli a česnek, oloupeme a nakrájíme nadrobno
  3. Do misky dáme maso, přidáme lilek, špenát, ricottu, vejce, cibuli s česnekem, tymián otrhaný od stonků a vejce. Osolíme, opepříme, zahustíme strouhankou a dobře promícháme.
  4. Z vzniklé směsi vytvarujeme osm menších karbanátků. Ty obalíme v najemno nastrouhaném parmazánu a opečeme je v rozpáleném oleji, z každé strany přibližně 4 minuty. Hotové karbanátky dáme na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk.
  5. Rajčata nakrájíme na menší kousky, šalotku najemno. V misce promícháme zeleninu, nadrobno nasekanou petrželku a ochutíme solí, pepřem, olivovým olejem a vinným octem. Hotové karbanátky podáváme s rajčatovou salsou.
Autor:

Podobné recepty

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Telecí závitky se sušenými rajčaty

Nevíte jak připravit telecí maso? Máme pro vás skvělý recept.