Lehká dýňová pomazánka

Tento recept nám poslala čtenářka Dana Bočková do soutěže Podzimní dýňové chlubení. Gratulujeme k výhře a doufáme, že vám bude zdravá pomazánka chutnat tak jako nám.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

6 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    71 KCal

    3 %

    3 %

  • Energie

    295 KJ

    3 %

    3 %

  • Sacharidy

    3,5 g

    4 %

    3 %

  • Vláknina

    0,3 g

    1 %

    1 %

  • Bílkoviny

    2,1 g

    3 %

    3 %

  • Tuky

    5,6 g

    9 %

    8 %

  • nasycené

    3,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Dýni zbavíme jadérek a nakrájíme ji na kostky (pokud se jedná o hokkaidó, nemusíme loupat). Uvaříme ji v osolené vodě doměkka a rozmixujeme na pyré.
  2. Do studeného dýňového pyré vmícháme lučinu, osolíme, opepříme a přidáme lžičku či dvě tymiánu.
  3. Pomazánku mažeme na krajíce chleba, posypeme praženými dýňovými nebo slunečnicovými semínky a dozdobíme petrželkou.
Autor:

Podobné recepty

Sendvič s kuřecím masem

Sendviče skvěle poslouží jako jednoduchý oběd do práce.

Řepná pomazánka s křenem

Místo kupované pomazánky zvolte raději tuto skvělou domácí.

Zapečený sýr s chlebovými bochánky

Tuto svačinku si zamiluje každý.

Galetka s červenou řepou a ricottou

Pokud jste nevěděli, že můžete francouzskou galetku připravit i na slano, vyzkoušejte náš snadný...

Špenátový koláč

Tento koláč se skvěle hodí na Velikonoce.