Ingredience
Postup
- Nejdříve si připravíme těsto. Do mísy prosijeme mouku, přidáme droždí, sůl, vejce, olej a vodu. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme 30 minut odpočinout.
- Špenát opláchneme a necháme okapat. Slaninu nakrájíme na nudličky. Ricottu vyšleháme se smetanou, vejcem a solí. Do směsi vmícháme špenát, slaninu a polovinu nastrouhaného parmazánu.
- Odpočinuté těsto rozválíme na placku, kterou vložíme do koláčové formy vyložené pečicím papírem. Dno těsta propícháme vidličkou a okraje přitiskneme k formě. Na těsto rozetřeme špenátovou směs, kterou poklademe přepůlenými rajčátky a posypeme zbylým parmazánem.
- Koláč přikryjeme alobalem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 15 minut. Pak alobal odstraníme a pečeme ještě dalších 15 minut. Hotový koláč necháme chvíli odpočinout a pak nakrájíme.