Kuřecí závitky s kari omáčkou

nehodnoceno

Podávejte kuřecí závitky na bílém víně v kari omáčce.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

bez marinování

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    418 KCal

    19 %

    17 %

  • Energie

    1749 KJ

    19 %

    17 %

  • Sacharidy

    7,4 g

    8 %

    7 %

  • Vláknina

    1,5 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    36,8 g

    58 %

    54 %

  • Tuky

    23,2 g

    36 %

    33 %

  • nasycené

    14,1 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Ty zlehka naklepeme přes folii, osolíme je a opepříme. Špenát omyjeme a necháme okapat. Pak lístky špenátu rozložíme na plátky kuřecího masa, zavineme a převážeme. Závitky přendáme do mísy, přelijeme směsí octa a bílého vína a necháme přes noc marinovat.
  2. Druhý den vyndáme závitky z marinády a osušíme je. V pánvi rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět nasekanou šalotku. Jakmile změkne, do pánve vložíme závitky a opečeme je ze všech stran dozlatova. Pak podlijeme trochou drůbežího vývaru, přiklopíme poklicí a ještě asi 10 minut dusíme doměkka.
  3. Závitky vyjmeme a do výpeku přilijeme smetanu smíchanou s kari kořením. Necháme provařit. Dochutíme solí a bílým pepřem. Závitky rozkrájíme, podlijeme omáčkou a podáváme s kuskusem.
Autor:

Podobné recepty

Svíčková v krustě se šalotkovou omáčkou

Pokud chystáte slavnostní večeři, zvolte tento luxusní pokrm.

Škubánky s mákem

Vraťte se do dětství s tímto sladkým pokrmem.

Perfektní svíčková s karlovarskými knedlíky

Jak název napovídá, na této svíčkové si opravdu pochutnáte.

Losos s bylinkovou krustou

Vyzkoušejte recept, který se hodí nejen na slavnostní příležitosti.

Šunkofleky

Na této klasice si pochutná si celá rodina.