Kuřecí steak s grilovaným ananasem a karibskou salsou

Grilujte nejen maso, ale i čersvé exotické ovoce.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

bez marinování

Ingredience

4 PORCE +

Na marinádu:

Na salsu:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    399 KCal

    18 %

    17 %

  • Energie

    1668 KJ

    18 %

    17 %

  • Sacharidy

    29,8 g

    34 %

    30 %

  • Vláknina

    1,9 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    23,0 g

    36 %

    34 %

  • Tuky

    17,2 g

    26 %

    25 %

  • nasycené

    4,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Čerstvý ananas nakrájíme a část použijeme do marinády. Do misky přidáme zbylé ingredience na marinádu, rozmixujeme a asi polovinu dáme stranou.
  2. Kuřecí steaky vložíme do marinády a necháme odležet. Med a zbylou marinádu svaříme v kastrůlku do husté omáčky. Kuřecí steaky dáme na rozpálený gril potřený olejem.
  3. Opékáme z obou stran cca 5 minut. Maso průběžně potíráme medovou marinádou. Hotové steaky sundáme z grilu a na závěr potřeme zbylou marinádou. Ananas opékáme na grilu společně s masem.
  4. Ingredience na salsu nasekáme na jemno, vmícháme olej a dochutíme solí. Grilované kuřecí steaky podáváme se salsou a opečeným ananasem.
Autor:

Podobné recepty

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Salát z nových brambor

Výborný salát, který se hodí na jarní období.