Kuřecí steak s grilovaným ananasem a karibskou salsou
Grilujte nejen maso, ale i čersvé exotické ovoce.
Vaření 50 min
bez marinování
Postup
- Čerstvý ananas nakrájíme a část použijeme do marinády. Do misky přidáme zbylé ingredience na marinádu, rozmixujeme a asi polovinu dáme stranou.
- Kuřecí steaky vložíme do marinády a necháme odležet. Med a zbylou marinádu svaříme v kastrůlku do husté omáčky. Kuřecí steaky dáme na rozpálený gril potřený olejem.
- Opékáme z obou stran cca 5 minut. Maso průběžně potíráme medovou marinádou. Hotové steaky sundáme z grilu a na závěr potřeme zbylou marinádou. Ananas opékáme na grilu společně s masem.
- Ingredience na salsu nasekáme na jemno, vmícháme olej a dochutíme solí. Grilované kuřecí steaky podáváme se salsou a opečeným ananasem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
399 KCal
18 %
17 %
-
Energie
1668 KJ
18 %
17 %
-
Sacharidy
29,8 g
34 %
30 %
-
Vláknina
1,9 g
6 %
6 %
-
Bílkoviny
23,0 g
36 %
34 %
-
Tuky
17,2 g
26 %
25 %
-
nasycené
4,9 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA