Zapečený pórek se sýrem a uzeným

nehodnoceno

Uvařte si chutný oběd z pár surovin.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    381 KCal

    17 %

    16 %

  • Energie

    1595 KJ

    17 %

    16 %

  • Sacharidy

    10,4 g

    12 %

    10 %

  • Vláknina

    5,7 g

    19 %

    19 %

  • Bílkoviny

    20,2 g

    32 %

    30 %

  • Tuky

    27,5 g

    42 %

    39 %

  • nasycené

    14,6 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Pórky očistíme, omyjeme a necháme okapat. Pak je podélně rozpůlíme a nakrájíme na délku zapékací formy. Sýr nastrouháme najemno.
  2. V kastrolu rozpustíme máslo, zaprášíme moukou a připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem se smetanou a za stálého míchání povaříme asi 10 minut. Do omáčky vmícháme polovinu sýra a dochutíme ji solí, pepřem a muškátem.
  3. Zapékací formu vymažeme olejem, vyložíme polovinou pórku a poklademe stočenými plátky krkovice. Navrch rozdělíme zbylý pórek, vše zalijeme sýrovou omáčkou a posypeme zbylým sýrem.
  4. Zapékáme v předehřáté troubě při 200 °C asi 20-25 minut dozlatova. Ozdobíme bylinkami a podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Salát z nových brambor

Výborný salát, který se hodí na jarní období.