Kuřecí se zelenými fazolkami

Tento recept musíte zařadit do vašeho vyváženého jídelníčku.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 65 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    796 KCal

    36 %

    33 %

  • Energie

    3329 KJ

    36 %

    33 %

  • Sacharidy

    13,5 g

    15 %

    14 %

  • Vláknina

    15,5 g

    52 %

    52 %

  • Bílkoviny

    61,0 g

    97 %

    90 %

  • Tuky

    51,5 g

    79 %

    74 %

  • nasycené

    6,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Zelené fazolky očistíme a omyjeme. Dáme je do vroucí osolené vody a vaříme asi 12 minut. Cibulku nasekáme na větší kousky, rajčata nakrájíme na kostičky.
  2. Očištěná kuřecí prsíčka posypeme kořením a opečeme na rozpáleném oleji z obou stran asi 5 minut. Opečené maso uchováváme v teple.
  3. Jogurt dáme do misky, přidáme minerálku, nasekané mandle, nasekaný tymián, sůl, pepř a promícháme.
  4. Na pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme nasekanou cibulku, fazolky a krátce orestujeme. Přidáme rajčata, zalijeme vývarem a podusíme asi 5 minut. Hotové fazolky dochutíme vegetou a podáváme s nakrájenými prsíčky a jogurtovým dipem. Zdobíme čerstvým tymiánem.
Autor:

Podobné recepty

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Grilovaná zelenina s dipem z kozího sýra

Báječný grilovací recept pro ty co neholdují masu.

Kuřecí prsa „caprese“

Šťavnatá kuřecí prsíčka se sýrem a rajčaty, chutnají z grilu báječně.

Grilovaný losos marinovaný v sójové omáčce

Grilovaný losos chutná prostě báječně a s naší marinádou si na něm pochutnáte ještě více.

Grilované avokádo s rajčaty a mangovou omáčkou

Grilovací sezona je tady a grilované avokádo musíte rozhodně ochutnat.