Kuřecí se zelenými fazolkami
Tento recept musíte zařadit do vašeho vyváženého jídelníčku.
Postup
- Zelené fazolky očistíme a omyjeme. Dáme je do vroucí osolené vody a vaříme asi 12 minut. Cibulku nasekáme na větší kousky, rajčata nakrájíme na kostičky.
- Očištěná kuřecí prsíčka posypeme kořením a opečeme na rozpáleném oleji z obou stran asi 5 minut. Opečené maso uchováváme v teple.
- Jogurt dáme do misky, přidáme minerálku, nasekané mandle, nasekaný tymián, sůl, pepř a promícháme.
- Na pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme nasekanou cibulku, fazolky a krátce orestujeme. Přidáme rajčata, zalijeme vývarem a podusíme asi 5 minut. Hotové fazolky dochutíme vegetou a podáváme s nakrájenými prsíčky a jogurtovým dipem. Zdobíme čerstvým tymiánem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
796 KCal
36 %
33 %
-
Energie
3329 KJ
36 %
33 %
-
Sacharidy
13,5 g
15 %
14 %
-
Vláknina
15,5 g
52 %
52 %
-
Bílkoviny
61,0 g
97 %
90 %
-
Tuky
51,5 g
79 %
74 %
-
nasycené
6,5 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA