Kuřecí se zelenými fazolkami

Tento recept musíte zařadit do vašeho vyváženého jídelníčku.

Obtížnost

Lehké

Vaření 65 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Zelené fazolky očistíme a omyjeme. Dáme je do vroucí osolené vody a vaříme asi 12 minut. Cibulku nasekáme na větší kousky, rajčata nakrájíme na kostičky.
  2. Očištěná kuřecí prsíčka posypeme kořením a opečeme na rozpáleném oleji z obou stran asi 5 minut. Opečené maso uchováváme v teple.
  3. Jogurt dáme do misky, přidáme minerálku, nasekané mandle, nasekaný tymián, sůl, pepř a promícháme.
  4. Na pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme nasekanou cibulku, fazolky a krátce orestujeme. Přidáme rajčata, zalijeme vývarem a podusíme asi 5 minut. Hotové fazolky dochutíme vegetou a podáváme s nakrájenými prsíčky a jogurtovým dipem. Zdobíme čerstvým tymiánem.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    796 KCal

    36 %

    33 %

  • Energie

    3329 KJ

    36 %

    33 %

  • Sacharidy

    13,5 g

    15 %

    14 %

  • Vláknina

    15,5 g

    52 %

    52 %

  • Bílkoviny

    61,0 g

    97 %

    90 %

  • Tuky

    51,5 g

    79 %

    74 %

  • nasycené

    6,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Dejte si k rajské místo plátku masa šťavnaté masové kuličky.

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.