Arabská

Mžaddra – rýže s čočkou a uzeným masem

Střední

60 min

První zmínky o této arabské specialitě pochází z Iráku z 13. století.

Burek se špenátem a ricottou

Střední

35 min

Burek vznikl ve staré Osmanské říši již v 15. století.

Dýňový falafel

Střední

45 min

Zdravý a chutný oběd, kterým potěšíte nejen vegetariány.

Arabský plněný chléb

Lehké

35 min

Velmi chutný a rychlý pokrm.

Musaka + stepy

Střední

120 min

Musaka je oblíbeným pokrmem na Balkáně i Blízkém východě.

Jehněčí kotlety v bylinkové krustě

Střední

60 min

Nevíte jak připravit jehněčí maso? Inspirujte se naším receptem.

Pikantní kuře s chilli cizrnou

Střední

60 min

Nevadí vám pálivé? Zkuste chilli cizrnu.

Šašlik a kebab

Střední

30 min

Vyzkoušejte tuto asijskou specialitu.

Jehněčí s cizrnou a rajčata

Střední

110 min

Jehněčí maso je cenným zdrojem zinku a železa.

Baklava

Střední

90 min

Tento velmi sladký zákusek je oblíbený v Turecku, v Íránu, na Kavkaze, na Balkáně i v arabských zemích. Jestli jste ho neochutnali na cestách, můžete si ho zkusit připravit doma.