Arabská
Mžaddra – rýže s čočkou a uzeným masem
Střední
60 min
První zmínky o této arabské specialitě pochází z Iráku z 13. století.
Burek se špenátem a ricottou
Střední
35 min
Burek vznikl ve staré Osmanské říši již v 15. století.
Dýňový falafel
Střední
45 min
Zdravý a chutný oběd, kterým potěšíte nejen vegetariány.
Arabský plněný chléb
Lehké
35 min
Velmi chutný a rychlý pokrm.
Musaka + stepy
Střední
120 min
Musaka je oblíbeným pokrmem na Balkáně i Blízkém východě.
Jehněčí kotlety v bylinkové krustě
Střední
60 min
Nevíte jak připravit jehněčí maso? Inspirujte se naším receptem.
Pikantní kuře s chilli cizrnou
Střední
60 min
Nevadí vám pálivé? Zkuste chilli cizrnu.
Šašlik a kebab
Střední
30 min
Vyzkoušejte tuto asijskou specialitu.
Jehněčí s cizrnou a rajčata
Střední
110 min
Jehněčí maso je cenným zdrojem zinku a železa.
Baklava
Střední
90 min
Tento velmi sladký zákusek je oblíbený v Turecku, v Íránu, na Kavkaze, na Balkáně i v arabských zemích. Jestli jste ho neochutnali na cestách, můžete si ho zkusit připravit doma.
předchozí | 1 2 3 4 5 6 7 ... | další |