Jehněčí kotlety v bylinkové krustě

Nevíte jak připravit jehněčí maso? Inspirujte se naším receptem.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

bez marinování

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    501 KCal

    23 %

    21 %

  • Energie

    2096 KJ

    23 %

    21 %

  • Sacharidy

    23,4 g

    27 %

    23 %

  • Vláknina

    8,5 g

    28 %

    28 %

  • Bílkoviny

    16,6 g

    26 %

    24 %

  • Tuky

    35,8 g

    55 %

    51 %

  • nasycené

    14,7 g

  • trans-mastné

    0,5 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Jehněčí maso vložíme do misky, osolíme, posypeme česnekem, nasekaným rozmarýnem a pokapeme olivovým olejem. Necháme marinovat 120 minut při pokojové teplotě.
  2. Mezitím rozmixujeme toastový chléb, parmazán, petrželku, kopřivy a pažitku najemno. Směs přesypeme do misky, osolíme a promícháme se 40 g pokrájeného změklého másla tak, abychom vytvořili kompaktní hmotu.
  3. Maso vyjmeme z marinády, odstraníme bylinky a česnek a na rozpálené pánvi ho opečeme z obou stran, z každé asi 2 minuty.
  4. Opečené maso přendáme do pekáčku. Bylinkovou směs rozválíme mezi dvěma kusy fólie na vrstvu silnou asi 3 mm a pak ji přimáčkneme po celé délce na horní stranu masa. Pečeme v troubě vyhřáté na 150 °C asi 25 minut. Upečené maso vyndáme, zakryjeme alobalem a necháme na teplém místě ještě 10 minut dojít.
  5. Fazolky a brokolici očistíme a vaříme 3 minuty ve vroucí osolené vodě. Pak zeleninu zchladíme ve studené vodě a necháme okapat. Na pánvi rozehřejeme zbylé máslo a zeleninu na něm krátce opečeme. Pak ji osolíme a podáváme s masem, které rozkrájíme na jednotlivé kotletky.
Autor:

Podobné recepty

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Grilovaná zelenina s dipem z kozího sýra

Báječný grilovací recept pro ty co neholdují masu.

Kuřecí prsa „caprese“

Šťavnatá kuřecí prsíčka se sýrem a rajčaty, chutnají z grilu báječně.

Grilovaný losos marinovaný v sójové omáčce

Grilovaný losos chutná prostě báječně a s naší marinádou si na něm pochutnáte ještě více.

Grilované avokádo s rajčaty a mangovou omáčkou

Grilovací sezona je tady a grilované avokádo musíte rozhodně ochutnat.