Ingredience
Postup
- Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Jehněčí maso vložíme do misky, osolíme, posypeme česnekem, nasekaným rozmarýnem a pokapeme olivovým olejem. Necháme marinovat 120 minut při pokojové teplotě.
- Mezitím rozmixujeme toastový chléb, parmazán, petrželku, kopřivy a pažitku najemno. Směs přesypeme do misky, osolíme a promícháme se 40 g pokrájeného změklého másla tak, abychom vytvořili kompaktní hmotu.
- Maso vyjmeme z marinády, odstraníme bylinky a česnek a na rozpálené pánvi ho opečeme z obou stran, z každé asi 2 minuty.
- Opečené maso přendáme do pekáčku. Bylinkovou směs rozválíme mezi dvěma kusy fólie na vrstvu silnou asi 3 mm a pak ji přimáčkneme po celé délce na horní stranu masa. Pečeme v troubě vyhřáté na 150 °C asi 25 minut. Upečené maso vyndáme, zakryjeme alobalem a necháme na teplém místě ještě 10 minut dojít.
- Fazolky a brokolici očistíme a vaříme 3 minuty ve vroucí osolené vodě. Pak zeleninu zchladíme ve studené vodě a necháme okapat. Na pánvi rozehřejeme zbylé máslo a zeleninu na něm krátce opečeme. Pak ji osolíme a podáváme s masem, které rozkrájíme na jednotlivé kotletky.