Jehněčí kotlety v bylinkové krustě
Nevíte jak připravit jehněčí maso? Inspirujte se naším receptem.
Vaření 60 min
bez marinování
Postup
- Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Jehněčí maso vložíme do misky, osolíme, posypeme česnekem, nasekaným rozmarýnem a pokapeme olivovým olejem. Necháme marinovat 120 minut při pokojové teplotě.
- Mezitím rozmixujeme toastový chléb, parmazán, petrželku, kopřivy a pažitku najemno. Směs přesypeme do misky, osolíme a promícháme se 40 g pokrájeného změklého másla tak, abychom vytvořili kompaktní hmotu.
- Maso vyjmeme z marinády, odstraníme bylinky a česnek a na rozpálené pánvi ho opečeme z obou stran, z každé asi 2 minuty.
- Opečené maso přendáme do pekáčku. Bylinkovou směs rozválíme mezi dvěma kusy fólie na vrstvu silnou asi 3 mm a pak ji přimáčkneme po celé délce na horní stranu masa. Pečeme v troubě vyhřáté na 150 °C asi 25 minut. Upečené maso vyndáme, zakryjeme alobalem a necháme na teplém místě ještě 10 minut dojít.
- Fazolky a brokolici očistíme a vaříme 3 minuty ve vroucí osolené vodě. Pak zeleninu zchladíme ve studené vodě a necháme okapat. Na pánvi rozehřejeme zbylé máslo a zeleninu na něm krátce opečeme. Pak ji osolíme a podáváme s masem, které rozkrájíme na jednotlivé kotletky.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
501 KCal
23 %
21 %
-
Energie
2096 KJ
23 %
21 %
-
Sacharidy
23,4 g
27 %
23 %
-
Vláknina
8,5 g
28 %
28 %
-
Bílkoviny
16,6 g
26 %
24 %
-
Tuky
35,8 g
55 %
51 %
-
nasycené
14,7 g
-
trans-mastné
0,5 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Roláda z bůčku
Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...