Krůtí prsa na medu

Zkombinujte sladké a slané chutě do jednoho pokrmu.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    566 KCal

    26 %

    24 %

  • Energie

    2369 KJ

    26 %

    24 %

  • Sacharidy

    70,9 g

    81 %

    71 %

  • Vláknina

    3,4 g

    11 %

    11 %

  • Bílkoviny

    39,0 g

    62 %

    57 %

  • Tuky

    13,4 g

    21 %

    19 %

  • nasycené

    2,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Krůtí prsa očistíme. Med dáme do misky, přidáme sůl, pepř a mletou papriku. Dobře rozmícháme.
  2. Krůtí prsa naporcujeme a potřeme připravenou směsí. Na pánvi rozehřejeme olej a maso ze všech stran opečeme dozlatova. Pak ho podlijeme třetinou vývaru, přiklopíme a dusíme asi 15 minut. Hotové maso vyndáme z pánve.
  3. Na výpek nasypeme na kostičky nakrájenou papriku, cibulky, kukuřici a mandarinky. Vše zalijeme zbylým vývarem a provaříme. Maso nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a posypeme piniemi. Podáváme s těstovinami.
Autor:

Podobné recepty

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Dejte si k rajské místo plátku masa šťavnaté masové kuličky.

Segedínský guláš

Uvařte dnes k obědu oblíbenou omáčku.

Roláda z flank steaku se špenátem a kopřivami

Inspirujte se naším receptem na skvělou roládu z hovězího masa.