Krůtí prsa na medu

Zkombinujte sladké a slané chutě do jednoho pokrmu.

Obtížnost

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Krůtí prsa očistíme. Med dáme do misky, přidáme sůl, pepř a mletou papriku. Dobře rozmícháme.
  2. Krůtí prsa naporcujeme a potřeme připravenou směsí. Na pánvi rozehřejeme olej a maso ze všech stran opečeme dozlatova. Pak ho podlijeme třetinou vývaru, přiklopíme a dusíme asi 15 minut. Hotové maso vyndáme z pánve.
  3. Na výpek nasypeme na kostičky nakrájenou papriku, cibulky, kukuřici a mandarinky. Vše zalijeme zbylým vývarem a provaříme. Maso nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a posypeme piniemi. Podáváme s těstovinami.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    566 KCal

    26 %

    24 %

  • Energie

    2369 KJ

    26 %

    24 %

  • Sacharidy

    70,9 g

    81 %

    71 %

  • Vláknina

    3,4 g

    11 %

    11 %

  • Bílkoviny

    39,0 g

    62 %

    57 %

  • Tuky

    13,4 g

    21 %

    19 %

  • nasycené

    2,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.