Králík na švestkách

nehodnoceno

Králičí maso můžete kombinovat i se sladkým ovocem.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 70 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    765 KCal

    35 %

    32 %

  • Energie

    3202 KJ

    35 %

    32 %

  • Sacharidy

    20,0 g

    23 %

    20 %

  • Vláknina

    1,4 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    32,5 g

    52 %

    48 %

  • Tuky

    14,5 g

    22 %

    21 %

  • nasycené

    5,1 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Králíka očistíme, opláchneme a osušíme. Maso osolíme, opepříme, obalíme slaninou a ovážeme provázkem. Pak ho obalíme v hladké mouce a opečeme na troše oleje na pánvi dozlatova.
  2. Maso narovnáme do pekáčku a přidáme k němu nakrájenou cibuli. Trochu podlijeme, přiklopíme a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C.
  3. Během pečení podléváme lehce slivovicí a přeléváme výpekem. Po půl hodině přidáme švestky bez pecek, pokud máme kompotované, můžeme přilít i trochu šťávy a dopečeme dozlatova. Hřbet pečeme celkem asi 40 minut, stehna o 10 minut déle. Před dokončením přilijeme do pekáče zbytek slivovice.
  4. Měkké maso vyndáme. Do šťávy přidáme máslo, vmícháme lžičku hladké mouky a provaříme. Hřbet naporcujeme a stehna necháme vcelku. Maso rozdělíme na talíře, přidáme výpek se švestkami a doplníme vhodnou přílohou, například bramborovými knedlíky nebo plackami.
Autor:

Podobné recepty

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Dejte si k rajské místo plátku masa šťavnaté masové kuličky.

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.