Kopřivová polévka

nehodnoceno

Výborná Velikonoční polévka.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    582 KCal

    26 %

    24 %

  • Energie

    2435 KJ

    26 %

    24 %

  • Sacharidy

    79,4 g

    90 %

    79 %

  • Vláknina

    16,8 g

    56 %

    56 %

  • Bílkoviny

    14,8 g

    23 %

    22 %

  • Tuky

    19,7 g

    30 %

    28 %

  • nasycené

    5,1 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. V kastrolu na rozehřátém másle opečeme krátce nakrájenou zeleninu, přidáme lístky tymiánu, zalijeme 750 ml vývaru, osolíme a necháme zvolna vařit. Mezitím si na pánvi nahřejeme olej, přimícháme mouku a připravíme zlatavou jíšku. Do polévky přilijeme zbytek vývaru a vmícháme světlou jíšku. Za stálého míchání ji zavaříme a necháme zvolna vařit, dokud zelenina nezměkne.
  2. Mezitím si nakrájíme housky na kostičky, promícháme je s olivovým olejem a vysypeme na plech s pečicím papírem. Pečeme dozlatova v předehřáté troubě při 160 °C asi 5 minut. Po uvaření polévku rozmixujeme, přidáme nakrájené kopřivy a po 10 minutách varu vše znovu krátce promixujeme. Dochutíme pepřem a solí.
Autor:

Podobné recepty

Mrkvová polévka s bramborovou kaší

Dokonale vychucená krémová polévka, která stojí za vyzkoušení.

Polévka ze žlutého hrachu s uzeným masem

Snadná polévka, která vás zasytí.

Vývar s vaječným svítkem

Uvařte na Valentýn polévku se srdíčky.

Tafelspitz s celestýnskými nudlemi

Zahřejte se v zimě teplou polévkou.

Poctivý hovězí vývar

Jste nemocní? Doplňte tekutiny a vitamíny poctivým vývarem.