Ingredience
Postup
- Formu vymažeme máslem a vysypeme jemně mletou strouhankou. Z lučiny, tvarohu, prosátého kakaa, cukru, žloutku a škrobu vytvoříme hladkou náplň.
- Žloutky smícháme s vejci a cukrem a šleháme do pevné pěny. Postupně přiléváme olej. Mouku promícháme se sodou, kokosem a škrobem. Do sypké směsi přidáme na hrubo nasekanou čokoládu. Kokosové mléko spojíme s vaječným koňakem. Do žloutkové pěny střídavě zamícháváme moučnou směs a tekutou směs a vytvoříme kompaktní těsto.
- Polovinu těsta vlijeme do připravené formy. Poklademe připravenou čokoládovou náplní a vše přikryjeme zbylým bábovkovým těstem. Pečeme v předehřáté troubě na 160 °C asi 50 minut. Zkouška špejlí nutná.