Klobáskové jednohubky a kysané zelí

1 hodnocení

S těmito klobáskovými jednohubkami máte na oslavě úspěch zaručen.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

24 PORCE +

Na 24 kousků:

Na zelí:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    159 KCal

    7 %

    7 %

  • Energie

    667 KJ

    7 %

    7 %

  • Sacharidy

    9,0 g

    10 %

    9 %

  • Vláknina

    0,6 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    2,7 g

    4 %

    4 %

  • Tuky

    12,4 g

    19 %

    18 %

  • nasycené

    2,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Klobásy nakrájíme asi na dvoucentimetrová kolečka. V pánvi rozehřejeme sádlo, klobásky restujeme asi 8 minut a pak je necháme zchladnout.
  2. Na pomoučněné vále rozválíme těsto na slabý plát, který rozkrájíme na 24 proužků. Do každého zabalíme kolečko klobásy.
  3. Postavíme je na plech vyložený pečicím papírem a potřeme rozmíchaným vejcem, posypeme mákem a solí. Pečeme v troubě při 180 °C asi 10 minut.
  4. Kysané zelí zbavíme šťávy, nasekáme nadrobno a dáme do misky. Přidáme uzenou papriku, majonézu, pepř, dobře promícháme a podáváme s upečenými jednohubkami.
Autor:

Podobné recepty

Domácí škvarky a sádlo

Připravte si fantastické domácí škvarky tak, jak to dělávala vaše babička.

Pikantní vejce plněná hermelínovou pěnou

Tento studený předkrm si zamilujete.

Nakládaný hermelín

Hermelín necháme alespoň dva dny marinovat pro tu nejlepší chuť.

Nakládaný hermelín

Hermelín chutná nejlépe po pár dnech uložený v lednici.

Nakládaný hermelín

K nakládanému hermelínu nesmí chybět pivo.