Kapří tomatová polévka

Kombinace tomatové polévky a kapřího masa vás mile překvapí.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    313 KCal

    14 %

    13 %

  • Energie

    1308 KJ

    14 %

    13 %

  • Sacharidy

    21,1 g

    24 %

    21 %

  • Vláknina

    4,4 g

    15 %

    15 %

  • Bílkoviny

    23,8 g

    38 %

    35 %

  • Tuky

    14,7 g

    23 %

    21 %

  • nasycené

    3,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Zeleninu očistíme, pokrájíme na kostičky a restujeme na oleji asi 5 minut. Přidáme najemno pokrájenou cibuli a restujeme dalších 5 minut.
  2. Pak přidáme protlak a rajčata v plechu, oregano a cukr. Vše necháme 10 minut provařit a zalijeme kapřím vývarem.
  3. Podle chuti osolíme, opepříme a rozmixujeme do jemna. Nebo rozmixujeme jen část polévky a část necháme s kousky zeleniny.
  4. Z uvařeného kapřího masa důkladně vybereme kostičky, rozdělíme na kousky a vložíme do polévky. Pak ještě chvíli prohřejeme, aby se chutě spojily.
Autor:

Podobné recepty

Mrkvová polévka s bramborovou kaší

Dokonale vychucená krémová polévka, která stojí za vyzkoušení.

Polévka ze žlutého hrachu s uzeným masem

Snadná polévka, která vás zasytí.

Vývar s vaječným svítkem

Uvařte na Valentýn polévku se srdíčky.

Tafelspitz s celestýnskými nudlemi

Zahřejte se v zimě teplou polévkou.

Poctivý hovězí vývar

Jste nemocní? Doplňte tekutiny a vitamíny poctivým vývarem.