Ingredience
Postup
- Formu na terinu vyložíme potravinovou fólií. Plátky želatiny namočíme do trochy studené vody a necháme nabobtnat (asi 10 minut).
- Jogurt lehce zahřejeme a promícháme s rozpuštěnou bílou čokoládou a teplým medem. Pak přidáme vymačkané plátky želatiny a mícháme, dokud se nerozpustí. Smetanu vyšleháme v pevnou šlehačku a lehce ji zapracujeme do jogurtové hmoty.
- Na dno formy nalijeme polovinu hmoty. Poklademe piškoty, které zakápneme griotkou. Rozložíme očištěné jahody nakrájené na kousky a přelijeme zbylou hmotou. Navrch rozložíme zbylé piškoty a formu zakryjeme. Necháme zatuhnout do druhého dne v chladničce.
- Terinu poté vyklopíme z formy a přelijeme polovinou rozmixovaných jahod. Dozdobíme zbylými pokrájenými jahodami.