Jogurtová terina s jahodami

1 hodnocení

Na víkend si zkuste připravit tuto moc dobrou terinu s jahodami. Doma se po ní jen zapráší.

Obtížnost

Střední

Vaření 60 min

bez tuhnutí

Ingredience

10 PORCE +

Dohotovení:

Postup

  1. Formu na terinu vyložíme potravinovou fólií. Plátky želatiny namočíme do trochy studené vody a necháme nabobtnat (asi 10 minut).
  2. Jogurt lehce zahřejeme a promícháme s rozpuštěnou bílou čokoládou a teplým medem. Pak přidáme vymačkané plátky želatiny a mícháme, dokud se nerozpustí. Smetanu vyšleháme v pevnou šlehačku a lehce ji zapracujeme do jogurtové hmoty.
  3. Na dno formy nalijeme polovinu hmoty. Poklademe piškoty, které zakápneme griotkou. Rozložíme očištěné jahody nakrájené na kousky a přelijeme zbylou hmotou. Navrch rozložíme zbylé piškoty a formu zakryjeme. Necháme zatuhnout do druhého dne v chladničce.
  4. Terinu poté vyklopíme z formy a přelijeme polovinou rozmixovaných jahod. Dozdobíme zbylými pokrájenými jahodami.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    267 KCal

    12 %

    11 %

  • Energie

    1115 KJ

    12 %

    11 %

  • Sacharidy

    22,1 g

    25 %

    22 %

  • Vláknina

    1,0 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    15,4 g

    24 %

    23 %

  • Tuky

    11,6 g

    18 %

    17 %

  • nasycené

    7,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Smetanové koláčky s ovocnou omáčkou

Dokonalý dezert jako z michelinské restaurace.

Mini dortíčky s ovocem

Těmito překrásnými dortíčky ohromíte úplně každého.

Vrstvené tiramisu

K odpolední kávě nesmí chybět chutný dezert.

Sušenkové sendviče

Nestíháte upéct dezert? Zvolte tuto rychlovku.

Borůvkový koláč

Potěšte sebe a své blízké tímto božím koláčem.