Jogurtová terina s jahodami
Na víkend si zkuste připravit tuto moc dobrou terinu s jahodami. Doma se po ní jen zapráší.
Vaření 60 min
bez tuhnutí
Postup
- Formu na terinu vyložíme potravinovou fólií. Plátky želatiny namočíme do trochy studené vody a necháme nabobtnat (asi 10 minut).
- Jogurt lehce zahřejeme a promícháme s rozpuštěnou bílou čokoládou a teplým medem. Pak přidáme vymačkané plátky želatiny a mícháme, dokud se nerozpustí. Smetanu vyšleháme v pevnou šlehačku a lehce ji zapracujeme do jogurtové hmoty.
- Na dno formy nalijeme polovinu hmoty. Poklademe piškoty, které zakápneme griotkou. Rozložíme očištěné jahody nakrájené na kousky a přelijeme zbylou hmotou. Navrch rozložíme zbylé piškoty a formu zakryjeme. Necháme zatuhnout do druhého dne v chladničce.
- Terinu poté vyklopíme z formy a přelijeme polovinou rozmixovaných jahod. Dozdobíme zbylými pokrájenými jahodami.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
267 KCal
12 %
11 %
-
Energie
1115 KJ
12 %
11 %
-
Sacharidy
22,1 g
25 %
22 %
-
Vláknina
1,0 g
3 %
3 %
-
Bílkoviny
15,4 g
24 %
23 %
-
Tuky
11,6 g
18 %
17 %
-
nasycené
7,1 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA