Jemná mrkvová polévka s bazalkou

Uvařte si zdravou polévku z mrkvičky.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 35 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    318 KCal

    14 %

    13 %

  • Energie

    1332 KJ

    14 %

    13 %

  • Sacharidy

    13,0 g

    15 %

    13 %

  • Vláknina

    4,4 g

    15 %

    15 %

  • Bílkoviny

    18,3 g

    29 %

    27 %

  • Tuky

    20,9 g

    32 %

    30 %

  • nasycené

    6,1 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Kuřecí maso nakrájíme na drobné kostky, napícháme na špízky, osolíme, opepříme a pokapeme limetkovou šťávou. Mrkev oloupeme, větší část nakrájíme na plátky a zbytek na jemné kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.
  2. V hrnci rozehřejeme 3 lžíce oleje, přidáme cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme plátky mrkve a krátce podusíme. Zalijeme vývarem, osolíme a přivedeme k varu. Vaříme asi 15 minut. Přidáme pokrájenou bazalku a necháme přejít varem.
  3. Zvlášť uvaříme v osolené vodě doměkka kostičky mrkve. V pánvi rozehřejeme zbylý olej a opečeme na něm připravené kuřecí špízky.
  4. Polévku rozmixujeme, podle chuti přisolíme a vmícháme do ní kostičky mrkve. Polévku rozdělíme do talířů, přidáme lžíci mascarpone a pokapeme krémovým octem. Doplníme kuřecími špízky.
Autor:

Podobné recepty

Polévka ze zelených fazolek

Připravte si zdravou polévku, na které si pochutnáte.

Polévka z pečeného květáku

Když květák před přípravou krému upečete, bude chutnat ještě lépe.

Zapečená cibulačka se sýrem a krutony

Tato silná cibulačka vám pomůže při nachlazení.

Rajčatová polévka s kuřecím masem

Báječný recept na polévku, který zasytí.

Rajčatová polévka

Snadná a rychlá polévka.