Ingredience
Postup
- Kuřecí maso nakrájíme na drobné kostky, napícháme na špízky, osolíme, opepříme a pokapeme limetkovou šťávou. Mrkev oloupeme, větší část nakrájíme na plátky a zbytek na jemné kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- V hrnci rozehřejeme 3 lžíce oleje, přidáme cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme plátky mrkve a krátce podusíme. Zalijeme vývarem, osolíme a přivedeme k varu. Vaříme asi 15 minut. Přidáme pokrájenou bazalku a necháme přejít varem.
- Zvlášť uvaříme v osolené vodě doměkka kostičky mrkve. V pánvi rozehřejeme zbylý olej a opečeme na něm připravené kuřecí špízky.
- Polévku rozmixujeme, podle chuti přisolíme a vmícháme do ní kostičky mrkve. Polévku rozdělíme do talířů, přidáme lžíci mascarpone a pokapeme krémovým octem. Doplníme kuřecími špízky.