Jemná mrkvová polévka s bazalkou
Uvařte si zdravou polévku z mrkvičky.
Postup
- Kuřecí maso nakrájíme na drobné kostky, napícháme na špízky, osolíme, opepříme a pokapeme limetkovou šťávou. Mrkev oloupeme, větší část nakrájíme na plátky a zbytek na jemné kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- V hrnci rozehřejeme 3 lžíce oleje, přidáme cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme plátky mrkve a krátce podusíme. Zalijeme vývarem, osolíme a přivedeme k varu. Vaříme asi 15 minut. Přidáme pokrájenou bazalku a necháme přejít varem.
- Zvlášť uvaříme v osolené vodě doměkka kostičky mrkve. V pánvi rozehřejeme zbylý olej a opečeme na něm připravené kuřecí špízky.
- Polévku rozmixujeme, podle chuti přisolíme a vmícháme do ní kostičky mrkve. Polévku rozdělíme do talířů, přidáme lžíci mascarpone a pokapeme krémovým octem. Doplníme kuřecími špízky.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
318 KCal
14 %
13 %
-
Energie
1332 KJ
14 %
13 %
-
Sacharidy
13,0 g
15 %
13 %
-
Vláknina
4,4 g
15 %
15 %
-
Bílkoviny
18,3 g
29 %
27 %
-
Tuky
20,9 g
32 %
30 %
-
nasycené
6,1 g
-
trans-mastné
0,3 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Zelné šči
Zelná polévka šči se připravovala v Rusku již od 9. století.