Jablečné čatní s rebarborou a švestkové čatní s meruňkami a angreštem

Indická pochutina, která chutná skvěle s jakýmkoliv masem.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

2 PORCE +

Na 4 skleničky:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    525 KCal

    24 %

    22 %

  • Energie

    2198 KJ

    24 %

    22 %

  • Sacharidy

    111,0 g

    126 %

    111 %

  • Vláknina

    17,9 g

    60 %

    60 %

  • Bílkoviny

    4,0 g

    6 %

    6 %

  • Tuky

    2,0 g

    3 %

    3 %

  • nasycené

    0,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Rebarboru a jablka oloupeme, z jablek odstraníme jádřince a vše pokrájíme na kousky. Vložíme je do kastrolu, podlijeme 100 ml vody a zvolna za občasného míchání přivedeme k varu. Přidáme koření, sůl a polovinu octa a na mírném ohni dusíme asi 20 minut.
  2. Pak přidáme zbytek octa a cukr a vaříme do zhoustnutí, celkem asi hodinu. Pokud chceme, aby v čatní zůstaly kousky ovoce, přidáme menší část jablek a rebarbory až nyní.
  3. Ještě horké čatní naplníme do skleniček a uzavřeme víčky. Obrátíme je dnem vzhůru a necháme vychladnout.
  4. Švestkové čatní s meruňkami a angreštem: Postup je stejný jako u předešlého receptu, pouze použijeme jinou chuťovou kombinaci ovoce a se solí a kořením přidáme do ovocné směsi lžičku dijonské hořčice.
Autor:

Podobné recepty

Pivní závin

Máte rádi pivo? Tento recept musíte určitě vyzkoušet.

Plněné žampiony se sýrem

Skvělý žampiónový předkrm.

Rybí koláč s hráškem

Na oslavu upečte pro změnu slaný koláč.

Kapr v pivním rosolu

Pokud nevíte jak zpracovat kapra, vyzkoušejte tento studený předkrm.

Králičí paštika

Pokud nevíte jak zpracovat králičí maso, vyzkoušejte tuto skvělou paštiku.