Išlské dortíčky

1 hodnocení

Je s nimi sice trochu víc práce, ale výsledek prostě stojí za to. Toto cukroví rozhodně připravte aspoň několik týdnů před Štědrým dnem, aby se pěkně odleželo.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

bez odležení, chladnutí a tuhnutí

Ingredience

30 PORCE +

Na těsto:

Na náplň:

Na dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    252 KCal

    11 %

    11 %

  • Energie

    1055 KJ

    11 %

    11 %

  • Sacharidy

    21,3 g

    24 %

    21 %

  • Vláknina

    1,9 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    3,4 g

    5 %

    5 %

  • Tuky

    16,4 g

    25 %

    23 %

  • nasycené

    7,8 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Do mísy prosejeme mouku s kakaem a moučkovým cukrem. Přidáme mleté ořechy, špetku skořice a na kousky nakrájené změklé máslo. Vypracujeme hladké těsto, které zakryjeme potravinářskou fólií a necháme odležet alespoň 120 minut v chladu.
  2. Odleželé těsto rozválíme na pomoučněném vále na tenký plát silný cca 3 mm. Pomocí kulaté formičky o průměru asi 3 cm z něj vykrájíme kolečka. Rozložíme je na plech s pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 8 až 10 minut. Upečené korpusy sundáme s papírem z plechu a necháme vychladnout.
  3. Mezitím vyšleháme máslo s cukrem do pěny a vmícháme mleté ořechy a rum.
  4. Dvě třetiny korpusů potřeme připraveným máslovým krémem. Pomocí džemu je po dvou slepíme s třetím korpusem bez náplně na sebe. Vrchní část dortíčků potáhneme rozpuštěnou čokoládovou polevou a dozdobíme ořechy. Necháme je zatuhnout v chladničce.
Autor:

Podobné recepty

Sladké paštičky

Tento efektní dezert je tak jednoduchý, že se určitě stane vaším favoritem.

Nepečený tvarohový dort s mangovým želé

Chystáte-li rodinnou oslavu, připravte tento krásný a chutný dort.

Pečené koblihy

Domácím koblihám nikdo neodolá.

Rebarborový dort

Z rebarbory opravdu nemusíte péct pouze koláč s drobenkou.

Pistáciový chlebíček

Nejen barevná kombinace, ale i chuť je neodolatelná.