Ingredience
Postup
- Kroupy nasypeme do hrnce, zalijeme studenou vodou, přidáme lžičku soli a necháme odpočívat. Do husích stehen a prsou vetřeme sůl a pepř, vložíme je do pekáče a podlijeme cca 200 ml vody.
- Pečeme zakryté při 160 °C minimálně dvě hodiny (půl hodinu před upečením maso odkryjeme). Mezitím kroupy uvaříme ve vodě, ve které byly namočeny. Zároveň uvaříme rýži podle návodu.
- Upečené maso vyndáme z pekáče a slijeme vypečenou šťávu a sádlo. V pánvi rozehřejeme husí sádlo a lehce na něm orestujeme hrášek. Nakonec vmícháme kroupy a rýži.
- Dochutíme kmínem, majoránkou, solí a pepřem. Maso ze stehen obereme a naservírujeme na talíře. Podáváme se šouletem, přelité husím výpekem.