Husí prsa se šouletem

nehodnoceno

Chcete překvapit na rodinném obědě? Vyzkoušejte tuto lahůdku.

Obtížnost

Střední

Vaření 140 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Kroupy nasypeme do hrnce, zalijeme studenou vodou, přidáme lžičku soli a necháme odpočívat. Do husích stehen a prsou vetřeme sůl a pepř, vložíme je do pekáče a podlijeme cca 200 ml vody.
  2. Pečeme zakryté při 160 °C minimálně dvě hodiny (půl hodinu před upečením maso odkryjeme). Mezitím kroupy uvaříme ve vodě, ve které byly namočeny. Zároveň uvaříme rýži podle návodu.
  3. Upečené maso vyndáme z pekáče a slijeme vypečenou šťávu a sádlo. V pánvi rozehřejeme husí sádlo a lehce na něm orestujeme hrášek. Nakonec vmícháme kroupy a rýži.
  4. Dochutíme kmínem, majoránkou, solí a pepřem. Maso ze stehen obereme a naservírujeme na talíře. Podáváme se šouletem, přelité husím výpekem.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    7072 KCal

    321 %

    295 %

  • Energie

    29587 KJ

    321 %

    295 %

  • Sacharidy

    20,4 g

    23 %

    20 %

  • Vláknina

    2,9 g

    10 %

    10 %

  • Bílkoviny

    339,5 g

    539 %

    499 %

  • Tuky

    626,2 g

    963 %

    895 %

  • nasycené

    179,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vánoční roastbeef s houbovou omáčkou

Místo klasické štědrovečerní večeře vyzkoušejte letos tuto novinku.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...