Husí prsa se šouletem
Chcete překvapit na rodinném obědě? Vyzkoušejte tuto lahůdku.
Postup
- Kroupy nasypeme do hrnce, zalijeme studenou vodou, přidáme lžičku soli a necháme odpočívat. Do husích stehen a prsou vetřeme sůl a pepř, vložíme je do pekáče a podlijeme cca 200 ml vody.
- Pečeme zakryté při 160 °C minimálně dvě hodiny (půl hodinu před upečením maso odkryjeme). Mezitím kroupy uvaříme ve vodě, ve které byly namočeny. Zároveň uvaříme rýži podle návodu.
- Upečené maso vyndáme z pekáče a slijeme vypečenou šťávu a sádlo. V pánvi rozehřejeme husí sádlo a lehce na něm orestujeme hrášek. Nakonec vmícháme kroupy a rýži.
- Dochutíme kmínem, majoránkou, solí a pepřem. Maso ze stehen obereme a naservírujeme na talíře. Podáváme se šouletem, přelité husím výpekem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
7072 KCal
321 %
295 %
-
Energie
29587 KJ
321 %
295 %
-
Sacharidy
20,4 g
23 %
20 %
-
Vláknina
2,9 g
10 %
10 %
-
Bílkoviny
339,5 g
539 %
499 %
-
Tuky
626,2 g
963 %
895 %
-
nasycené
179,8 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA