Husí kaldoun s drůbky a zeleninou

1 hodnocení

Pokud si nedovedete představit slavnostní hostinu bez polévky, je husí kaldoun pro vás tím pravým tipem.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 210 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    791 KCal

    36 %

    33 %

  • Energie

    3310 KJ

    36 %

    33 %

  • Sacharidy

    13,2 g

    15 %

    13 %

  • Vláknina

    3,3 g

    11 %

    11 %

  • Bílkoviny

    25,0 g

    40 %

    37 %

  • Tuky

    70,4 g

    108 %

    101 %

  • nasycené

    30,9 g

  • trans-mastné

    0,6 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Do velkého hrnce dáme vařit kosti a drůbky z husy. Přidáme očištěnou mrkev, petržel, cibuli, bobkový list, nové koření a pepř. Vše zalijeme dostatečným množstvím vody a pozvolna vaříme 180 minut.
  2. V hrnci rozpustíme máslo a přidáme mouku. Společně krátce orestujeme a vzniklou jíšku zalijeme uvařeným a scezeným vývarem. Metlou dobře promícháme, aby se neudělaly hrudky a provaříme 20 minut.
  3. Uvařené maso z kostí a drůbků obereme a nakrájíme na kousky. Zeleninu z vývaru překrájíme. Vše přidáme do polévky a společně krátce povaříme.
  4. Hotovou polévku na závěr zjemníme smetanou a dochutíme solí a pepřem. Posypeme čerstvě nasekanou petrželkou.
Autor:

Podobné recepty

Polévka z pečené mrkve

Tento mrkvový krém můžete podávat i jako hlavní chod.

Ředkvičková polévka

Ředkvičky nemusíte jíst jen syrové. Uvařte si z nich skvělou polévku.

Polévka z celerové natě

Ochutnejte výbornou celerovou polévku.

Pórková polévka s houbovými knedlíčky

Kombinace pórkového krému a houbových knedlíčků vás mile překvapí.

Polévka z fava fazolí

K této krémové polévce chutná skvěle čerstvé pečivo.