Husí kaldoun s drůbky a zeleninou
Pokud si nedovedete představit slavnostní hostinu bez polévky, je husí kaldoun pro vás tím pravým tipem.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
791 KCal
36 %
33 %
-
Energie
3310 KJ
36 %
33 %
-
Sacharidy
13,2 g
15 %
13 %
-
Vláknina
3,3 g
11 %
11 %
-
Bílkoviny
25,0 g
40 %
37 %
-
Tuky
70,4 g
108 %
101 %
-
nasycené
30,9 g
-
trans-mastné
0,6 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Do velkého hrnce dáme vařit kosti a drůbky z husy. Přidáme očištěnou mrkev, petržel, cibuli, bobkový list, nové koření a pepř. Vše zalijeme dostatečným množstvím vody a pozvolna vaříme 180 minut.
- V hrnci rozpustíme máslo a přidáme mouku. Společně krátce orestujeme a vzniklou jíšku zalijeme uvařeným a scezeným vývarem. Metlou dobře promícháme, aby se neudělaly hrudky a provaříme 20 minut.
- Uvařené maso z kostí a drůbků obereme a nakrájíme na kousky. Zeleninu z vývaru překrájíme. Vše přidáme do polévky a společně krátce povaříme.
- Hotovou polévku na závěr zjemníme smetanou a dochutíme solí a pepřem. Posypeme čerstvě nasekanou petrželkou.