Hruškové muffiny

Upečte si podle našeho receptu nadýchaný moučník s ovocem.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

12 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    246 KCal

    11 %

    10 %

  • Energie

    1028 KJ

    11 %

    10 %

  • Sacharidy

    35,2 g

    40 %

    35 %

  • Vláknina

    3,4 g

    11 %

    11 %

  • Bílkoviny

    5,0 g

    8 %

    7 %

  • Tuky

    8,6 g

    13 %

    12 %

  • nasycené

    4,6 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Změklé máslo, cukr, vanilkový cukr, smetanu a žloutky vyšleháme do pěny. Bílky vyšleháme na pevný sníh a lehce vmícháme do pěny. Nakonec přimícháme prosátou mouku s kypřicím práškem a skořicí. Těstem naplníme formičky na muffiny vyložené pečicími papírovými košíčky.
  2. Hrušky oloupeme, rozkrojíme na polovinu a vykrojíme jádřince. Do otvoru po jádřinci dáme kousek čokolády a poloviny hrušek vmáčkneme do těsta naplněného ve formičkách. Muffiny pak pečeme v předehřáté troubě při 190 °C asi 20 minut. Po upečení necháme ve formičkách krátce vychladnout a pak vyklopíme.
Autor:

Podobné recepty

Borůvkový koláč

Potěšte sebe a své blízké tímto božím koláčem.

Koláčky s rybízem

Dokonalý dezert z křehkého těsta, nakyslé náplně a nadýchaného sněhu.

Čokoládovo-malinový dort

Kombinace čokolády a malin je neodolatelná.

Jahodové cupcaky

Jahodová sezóna je tady, tak pojďte upéct něco dobrého.

Šikmý vrstvený dezert s ovocem

Tento dezert působí opravdu luxusně.