Neděle 18. dubna 2021, svátek má Valérie
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Neděle 18. dubna 2021 Valérie

Hovězí Stroganov

nehodnoceno

Vyzkoušejte ruský pokrm z poloviny 19. století, který se postupně rozšířil po celém světě. A my víme proč, je totiž neskutečně lahodný.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    462 KCal

    21 %

    19 %

  • Energie

    1931 KJ

    21 %

    19 %

  • Sacharidy

    14,3 g

    16 %

    14 %

  • Vláknina

    2,3 g

    8 %

    8 %

  • Bílkoviny

    36,9 g

    59 %

    54 %

  • Tuky

    22,8 g

    35 %

    33 %

  • nasycené

    10,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Hovězí maso očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. V hrnci rozehřejeme olej a maso na něm zprudka orestujeme. Okořeníme solí a pepřem.
  2. Cibuli, žampióny a česnek nakrájíme na menší kousky a přidáme k masu. Společně s hořčicí a rajským protlakem orestujeme.
  3. Pak podlijeme červeným vínem a za stálého míchání vaříme, dokud se tekutina neodpaří. Zalijeme vývarem a pod pokličkou necháme dusit.
  4. Když maso začne měknout, přidáme nakrájené okurky a kapary. Podle chuti dochutíme solí, pepřem a worcesterem a společně dusíme doměkka. Ke konci zjemníme smetanou a krátce povaříme.
  5. Podáváme nejlépe s těstovinami.
Autor:

Podobné recepty

Karbanátky z lososa a jednoduchý avokádový salát

Lososa nemusíte grilovat jen vcelku. Tyhle vynikající karbanátky si určitě zamilujete.

Rychlé špízy v marinádě s libanonským kořením

V libanonské kuchyni najdete koření typické pro asijské oblasti, nesmí chybět zejména koriandr a...

Asijské špízy Satay na grilu

Vyzkoušejte trošku jiné asijské chutě. Využijete buď kuřecí, anebo hovězí maso, přikoupit budete...

Candát na pohankovém salátku

Pohanka, zelenina a ryba, to je sice neobvyklá, ale zato dokonalá kombinace. Doporučujeme!

Kapr s citronem a česnekem

Pečený kapr naložený v jogurtu a česneku je vynikající alternativou klasické české smažené klasice.

Zobrazit více