Hovězí Stroganov

1 hodnocení

Vyzkoušejte ruský pokrm z poloviny 19. století, který se postupně rozšířil po celém světě. A my víme proč, je totiž neskutečně lahodný.

Obtížnost

Lehké

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Hovězí maso očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. V hrnci rozehřejeme olej a maso na něm zprudka orestujeme. Okořeníme solí a pepřem.
  2. Cibuli, žampióny a česnek nakrájíme na menší kousky a přidáme k masu. Společně s hořčicí a rajským protlakem orestujeme.
  3. Pak podlijeme červeným vínem a za stálého míchání vaříme, dokud se tekutina neodpaří. Zalijeme vývarem a pod pokličkou necháme dusit.
  4. Když maso začne měknout, přidáme nakrájené okurky a kapary. Podle chuti dochutíme solí, pepřem a worcesterem a společně dusíme doměkka. Ke konci zjemníme smetanou a krátce povaříme.
  5. Podáváme nejlépe s těstovinami.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    462 KCal

    21 %

    19 %

  • Energie

    1931 KJ

    21 %

    19 %

  • Sacharidy

    14,3 g

    16 %

    14 %

  • Vláknina

    2,3 g

    8 %

    8 %

  • Bílkoviny

    36,9 g

    59 %

    54 %

  • Tuky

    22,8 g

    35 %

    33 %

  • nasycené

    10,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Široké nudle s pečenými paprikami a rajčaty

Tajemstvím italské kuchyně jsou kvalitní suroviny a jednoduchá příprava.

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Pečené uzené s medem a kořením

Na tomto pečeném masu si zaručeně pochutnáte.

Zapečený chřest v parmské šunce se sýrem

Vymazlete chuť chřestu voňavou parmskou šunkou a krémovým bešamelem.