Houbové špízky s cibulí a sýrem

Kdo říká, že špízy mohou být jen z masa? Zkuste čerstvé houby!

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    431 KCal

    20 %

    18 %

  • Energie

    1802 KJ

    20 %

    18 %

  • Sacharidy

    7,4 g

    8 %

    7 %

  • Vláknina

    4,6 g

    15 %

    15 %

  • Bílkoviny

    38,0 g

    60 %

    56 %

  • Tuky

    26,6 g

    41 %

    38 %

  • nasycené

    11,3 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Houby důkladně očistíme a větší překrojíme. V pánvi rozehřejeme máslo a houby na něm krátce orestujeme. Pak je přiklopené dusíme asi 8 minut. (Pokud použijeme žampiony, nemusíme je dusit.)
  2. Sýr nakrájíme na kostky a jednotlivě je zabalíme do anglické slaniny. Rajčátka opláchneme a osušíme. Cibuli oloupeme a rozkrájíme na osminky. Na grilovací jehly nebo navlhčené špejle napichujeme střídavě obalený sýr, kousky cibule, houby a rajčátka.
  3. Na větší pánvi rozpálíme olej a špízky na něm zprudka ze všech stran opečeme. Pak je přendáme na pekáček a v rozpálené troubě asi 3 minuty dopékáme. Špízky můžeme také grilovat.
Autor:

Podobné recepty

Paštikový hřbet

Výborná domácí paštika, která vám jistě vykouzlí úsměv na rtech.

Rösti

Připravte si tradiční švýcarské bramborové placičky.

Opilé meruňky

Už vás nebaví mazat si na rohlík obyčejný džem? Zkuste tento vytuněný, hodí se skvěle i k sýrům.

Nakládaný ovčí sýr

Neváhejte si dát k večeři nakládaný kozí sýr.

Nakládané houby

Připravte si výborný zaklad na houbovou omáčku.