Hlávkový salát s červenou cibulí, žampiony a krůtí šunkou

Máte chuť na salát? Připravte si ho podle našeho receptu.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 15 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    344 KCal

    16 %

    14 %

  • Energie

    1439 KJ

    16 %

    14 %

  • Sacharidy

    41,0 g

    47 %

    41 %

  • Vláknina

    18,7 g

    62 %

    62 %

  • Bílkoviny

    15,9 g

    25 %

    23 %

  • Tuky

    8,5 g

    13 %

    12 %

  • nasycené

    0,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Hlávkový salát rozebereme na jednotlivé listy, důkladně je opláchneme, necháme okapat a rozložíme do salátové mísy.
  2. Mezi listy hlávkového salátu vložíme plátky krůtí šunky, přidáme překrájená rajčátka, na plátky nakrájené žampiony a červenou cibuli a očištěnou na nudličky nakrájenou papriku. Kdo nemá rád syrové žampiony, osmahne je krátce na rozehřátém olivovém oleji.
  3. Před podáváním zalijeme salát sladkokyselou zálivkou, připravenou promícháním octa, cukru, soli, rostlinného oleje a vody. Hotový salát ozdobíme lístky kerblíku.
Autor:

Podobné recepty

Vrstvený salát - mořský had

Při zdobení vánočních salátů využijte vaši kreativitu.

Salát kytice heřmánku

Ozdobte salát podle vaší fantazie.

Rybí salát na opékaných bramborách

Hledáte recept na přípravu rybího masa? Tento si oblíbíte.

Salát z hnědé rýže a fenyklu

Máte chuť na lehký salát? Inspirujte se naší receptem.

Salát z červených brambor

Máte chuť na lehký salát? Inspirujte se naší receptem.