Grilovaný bůček s bramborami

Využijte krásného počasí a uspořádejte pořádnou grilovačku.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 35 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    946 KCal

    43 %

    39 %

  • Energie

    3958 KJ

    43 %

    39 %

  • Sacharidy

    38,1 g

    43 %

    38 %

  • Vláknina

    5,5 g

    18 %

    18 %

  • Bílkoviny

    32,3 g

    51 %

    47 %

  • Tuky

    72,5 g

    111 %

    104 %

  • nasycené

    16,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Špejle namočíme do studené vody. Maso očistíme a nakrájíme na plátky asi po 100 gramech. Napícháme je na špejle a pomalu opékáme na rozpáleném grilu. Pravidelně je obracíme.
  2. Krátce před dopečením maso posypeme solí, pepřem a fenyklem.
  3. Brambory důkladně omyjeme, cibulky oloupeme a vše překrájíme na poloviny. Rozmarýn natrháme na menší kousky.
  4. Brambory, cibulku a rozmarýn rozdělíme na čtyři čtverce alobalu, pokapeme olejem a ochutíme solí a pepřem. Pečlivě je zabalíme, balíčky položíme na gril a pečeme společně s bůčkem.
Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.