Grilovaný bůček s bramborami
Využijte krásného počasí a uspořádejte pořádnou grilovačku.
Postup
- Špejle namočíme do studené vody. Maso očistíme a nakrájíme na plátky asi po 100 gramech. Napícháme je na špejle a pomalu opékáme na rozpáleném grilu. Pravidelně je obracíme.
- Krátce před dopečením maso posypeme solí, pepřem a fenyklem.
- Brambory důkladně omyjeme, cibulky oloupeme a vše překrájíme na poloviny. Rozmarýn natrháme na menší kousky.
- Brambory, cibulku a rozmarýn rozdělíme na čtyři čtverce alobalu, pokapeme olejem a ochutíme solí a pepřem. Pečlivě je zabalíme, balíčky položíme na gril a pečeme společně s bůčkem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
946 KCal
43 %
39 %
-
Energie
3958 KJ
43 %
39 %
-
Sacharidy
38,1 g
43 %
38 %
-
Vláknina
5,5 g
18 %
18 %
-
Bílkoviny
32,3 g
51 %
47 %
-
Tuky
72,5 g
111 %
104 %
-
nasycené
16,8 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA