Grilovaný bůček s bramborami

Využijte krásného počasí a uspořádejte pořádnou grilovačku.

Obtížnost

Střední

Vaření 35 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Špejle namočíme do studené vody. Maso očistíme a nakrájíme na plátky asi po 100 gramech. Napícháme je na špejle a pomalu opékáme na rozpáleném grilu. Pravidelně je obracíme.
  2. Krátce před dopečením maso posypeme solí, pepřem a fenyklem.
  3. Brambory důkladně omyjeme, cibulky oloupeme a vše překrájíme na poloviny. Rozmarýn natrháme na menší kousky.
  4. Brambory, cibulku a rozmarýn rozdělíme na čtyři čtverce alobalu, pokapeme olejem a ochutíme solí a pepřem. Pečlivě je zabalíme, balíčky položíme na gril a pečeme společně s bůčkem.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    946 KCal

    43 %

    39 %

  • Energie

    3958 KJ

    43 %

    39 %

  • Sacharidy

    38,1 g

    43 %

    38 %

  • Vláknina

    5,5 g

    18 %

    18 %

  • Bílkoviny

    32,3 g

    51 %

    47 %

  • Tuky

    72,5 g

    111 %

    104 %

  • nasycené

    16,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Ostrá kuřecí křídla

Pokud máte rádi pálivé, je tento recept přesně pro vás.

Svíčková s brusinkami

Uvařte si klasickou českou omáčku jako od maminky.

Šunkofleky s uzeným masem

Pochutná si celá rodina.

Treska s fazolemi

Připravte k obědu rybu podle našeho receptu.

Zelenina s humusem z bílých fazolí

Jste vegan? Připravte si na grilovačce humus se zeleninou.