Grilovaná žebírka s medem a pivem

Po grilovaných žebírkách se jen zapráší.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 120 min

bez doby marinování

Ingredience

4 PORCE +

Marináda:

Dip:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    732 KCal

    33 %

    31 %

  • Energie

    3063 KJ

    33 %

    31 %

  • Sacharidy

    18,4 g

    21 %

    18 %

  • Vláknina

    4,0 g

    13 %

    13 %

  • Bílkoviny

    61,9 g

    98 %

    91 %

  • Tuky

    42,6 g

    66 %

    61 %

  • nasycené

    11,0 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Žebírka očistíme od vrchní blány, osolíme, opepříme a pečeme v předehřáté troubě při 160 °C asi 40 minut.
  2. Mezitím si smícháme ingredience na marinádu, kterou dáme na 15 minut pomalu vařit, aby se zredukovala asi na polovinu. Předpečená žebra necháme vychladnout, naložíme je do marinády a necháme přes noc marinovat v lednici.
  3. Poté opékáme žebírka na rozpáleném grilu dokřupava za občasného potírání marinádou. Hotová žebra podáváme s dipem ze zakysané smetany smíchané s bylinkami, solí a pepřem.
Autor:

Podobné recepty

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Tyrolský gröstl

Tato rakouská specialita je skládá z pár surovin.

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Dejte si k rajské místo plátku masa šťavnaté masové kuličky.

Pomalu pečená hovězí kýta

Pokud jste opravdoví labužníci, vyzkoušejte tuto pomalu pečenou hovězí kýtu.