Grilovaná žebírka s medem a pivem
Po grilovaných žebírkách se jen zapráší.
Vaření 120 min
bez doby marinování
Postup
- Žebírka očistíme od vrchní blány, osolíme, opepříme a pečeme v předehřáté troubě při 160 °C asi 40 minut.
- Mezitím si smícháme ingredience na marinádu, kterou dáme na 15 minut pomalu vařit, aby se zredukovala asi na polovinu. Předpečená žebra necháme vychladnout, naložíme je do marinády a necháme přes noc marinovat v lednici.
- Poté opékáme žebírka na rozpáleném grilu dokřupava za občasného potírání marinádou. Hotová žebra podáváme s dipem ze zakysané smetany smíchané s bylinkami, solí a pepřem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
732 KCal
33 %
31 %
-
Energie
3063 KJ
33 %
31 %
-
Sacharidy
18,4 g
21 %
18 %
-
Vláknina
4,0 g
13 %
13 %
-
Bílkoviny
61,9 g
98 %
91 %
-
Tuky
42,6 g
66 %
61 %
-
nasycené
11,0 g
-
trans-mastné
0,2 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA