Grilovaná žebírka s medem a pivem

Po grilovaných žebírkách se jen zapráší.

Obtížnost

Střední

Vaření 120 min

bez doby marinování

Ingredience

4 PORCE +

Marináda:

Dip:

Postup

  1. Žebírka očistíme od vrchní blány, osolíme, opepříme a pečeme v předehřáté troubě při 160 °C asi 40 minut.
  2. Mezitím si smícháme ingredience na marinádu, kterou dáme na 15 minut pomalu vařit, aby se zredukovala asi na polovinu. Předpečená žebra necháme vychladnout, naložíme je do marinády a necháme přes noc marinovat v lednici.
  3. Poté opékáme žebírka na rozpáleném grilu dokřupava za občasného potírání marinádou. Hotová žebra podáváme s dipem ze zakysané smetany smíchané s bylinkami, solí a pepřem.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    732 KCal

    33 %

    31 %

  • Energie

    3063 KJ

    33 %

    31 %

  • Sacharidy

    18,4 g

    21 %

    18 %

  • Vláknina

    4,0 g

    13 %

    13 %

  • Bílkoviny

    61,9 g

    98 %

    91 %

  • Tuky

    42,6 g

    66 %

    61 %

  • nasycené

    11,0 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Grilovaná zelenina s dipem z kozího sýra

Báječný grilovací recept pro ty co neholdují masu.

Kuřecí prsa „caprese“

Šťavnatá kuřecí prsíčka se sýrem a rajčaty, chutnají z grilu báječně.

Grilovaný losos marinovaný v sójové omáčce

Grilovaný losos chutná prostě báječně a s naší marinádou si na něm pochutnáte ještě více.

Grilované avokádo s rajčaty a mangovou omáčkou

Grilovací sezona je tady a grilované avokádo musíte rozhodně ochutnat.

Růžičková kapusta s vepřovou panenkou

Vyzkoušejte kombinaci vepřové panenky a růžičkové kapusty.