Grilovaná žebírka s medem a pivem

Po grilovaných žebírkách se jen zapráší.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 120 min

bez doby marinování

Ingredience

4 PORCE +

Marináda:

Dip:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    732 KCal

    33 %

    31 %

  • Energie

    3063 KJ

    33 %

    31 %

  • Sacharidy

    18,4 g

    21 %

    18 %

  • Vláknina

    4,0 g

    13 %

    13 %

  • Bílkoviny

    61,9 g

    98 %

    91 %

  • Tuky

    42,6 g

    66 %

    61 %

  • nasycené

    11,0 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Žebírka očistíme od vrchní blány, osolíme, opepříme a pečeme v předehřáté troubě při 160 °C asi 40 minut.
  2. Mezitím si smícháme ingredience na marinádu, kterou dáme na 15 minut pomalu vařit, aby se zredukovala asi na polovinu. Předpečená žebra necháme vychladnout, naložíme je do marinády a necháme přes noc marinovat v lednici.
  3. Poté opékáme žebírka na rozpáleném grilu dokřupava za občasného potírání marinádou. Hotová žebra podáváme s dipem ze zakysané smetany smíchané s bylinkami, solí a pepřem.
Autor:

Podobné recepty

Široké nudle s pečenými paprikami a rajčaty

Tajemstvím italské kuchyně jsou kvalitní suroviny a jednoduchá příprava.

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Husí prsa se šouletem

Chcete překvapit na rodinném obědě? Vyzkoušejte tuto lahůdku.

Zapečená klobása

K večeři si udělejte zapečenou klobásu.