Frittata se slaninou, houbami a šalvějí

Italská kuchyně je inspirativní v mnoha rovinách. Kromě pizzy a těstovin přinesla na náš stůl i rafinovaně nenápadné pochoutky, jako je frittata. Zkuste třeba tu s houbami.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 35 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    408 KCal

    19 %

    17 %

  • Energie

    1708 KJ

    19 %

    17 %

  • Sacharidy

    6,5 g

    7 %

    6 %

  • Vláknina

    1,1 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    25,1 g

    40 %

    37 %

  • Tuky

    30,9 g

    47 %

    44 %

  • nasycené

    10,1 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. V míse rozšleháme vejce se smetanou a ochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. Očištěné houby nakrájíme na plátky, česnek nasekáme najemno.
  2. V pánvi rozpálíme olivový olej, vložíme na něj pokrájené žampiony, česnek a polovinu slaniny, krátce orestujeme a pak zalijeme připravenou vaječnou směsí. Na povrch rozložíme zbylou slaninu, lístky šalvěje a posypeme nastrouhaným parmazánem.
  3. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 7 minut, dokud vejce neztuhnou.
  4. Hotovou frittatu ihned podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Grilovaná zelenina s dipem z kozího sýra

Báječný grilovací recept pro ty co neholdují masu.

Kuřecí prsa „caprese“

Šťavnatá kuřecí prsíčka se sýrem a rajčaty, chutnají z grilu báječně.

Grilovaný losos marinovaný v sójové omáčce

Grilovaný losos chutná prostě báječně a s naší marinádou si na něm pochutnáte ještě více.

Grilované avokádo s rajčaty a mangovou omáčkou

Grilovací sezona je tady a grilované avokádo musíte rozhodně ochutnat.

Růžičková kapusta s vepřovou panenkou

Vyzkoušejte kombinaci vepřové panenky a růžičkové kapusty.