Frittata se slaninou, houbami a šalvějí
Italská kuchyně je inspirativní v mnoha rovinách. Kromě pizzy a těstovin přinesla na náš stůl i rafinovaně nenápadné pochoutky, jako je frittata. Zkuste třeba tu s houbami.
Stupeň obtížnosti
Střední
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
408 KCal
19 %
17 %
-
Energie
1708 KJ
19 %
17 %
-
Sacharidy
6,5 g
7 %
6 %
-
Vláknina
1,1 g
4 %
4 %
-
Bílkoviny
25,1 g
40 %
37 %
-
Tuky
30,9 g
47 %
44 %
-
nasycené
10,1 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- V míse rozšleháme vejce se smetanou a ochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. Očištěné houby nakrájíme na plátky, česnek nasekáme najemno.
- V pánvi rozpálíme olivový olej, vložíme na něj pokrájené žampiony, česnek a polovinu slaniny, krátce orestujeme a pak zalijeme připravenou vaječnou směsí. Na povrch rozložíme zbylou slaninu, lístky šalvěje a posypeme nastrouhaným parmazánem.
- Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 7 minut, dokud vejce neztuhnou.
- Hotovou frittatu ihned podáváme.