Frittata se slaninou, houbami a šalvějí

Italská kuchyně je inspirativní v mnoha rovinách. Kromě pizzy a těstovin přinesla na náš stůl i rafinovaně nenápadné pochoutky, jako je frittata. Zkuste třeba tu s houbami.

Obtížnost

Střední

Vaření 35 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. V míse rozšleháme vejce se smetanou a ochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. Očištěné houby nakrájíme na plátky, česnek nasekáme najemno.
  2. V pánvi rozpálíme olivový olej, vložíme na něj pokrájené žampiony, česnek a polovinu slaniny, krátce orestujeme a pak zalijeme připravenou vaječnou směsí. Na povrch rozložíme zbylou slaninu, lístky šalvěje a posypeme nastrouhaným parmazánem.
  3. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 7 minut, dokud vejce neztuhnou.
  4. Hotovou frittatu ihned podáváme.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    408 KCal

    19 %

    17 %

  • Energie

    1708 KJ

    19 %

    17 %

  • Sacharidy

    6,5 g

    7 %

    6 %

  • Vláknina

    1,1 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    25,1 g

    40 %

    37 %

  • Tuky

    30,9 g

    47 %

    44 %

  • nasycené

    10,1 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vánoční roastbeef s houbovou omáčkou

Místo klasické štědrovečerní večeře vyzkoušejte letos tuto novinku.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...