Francouzský toust s čokoládou a oříšky v medu
Francouzské tousty jsou sladko-slanou specialitou, která se podává většinou jako snídaně.
Stupeň obtížnosti
Střední
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
568 KCal
26 %
24 %
-
Energie
2377 KJ
26 %
24 %
-
Sacharidy
35,5 g
40 %
35 %
-
Vláknina
4,5 g
15 %
15 %
-
Bílkoviny
9,1 g
14 %
13 %
-
Tuky
42,4 g
65 %
61 %
-
nasycené
19,7 g
-
trans-mastné
0,3 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Smetanu přivedeme k varu a přidáme med. Odstavíme z ohně, přidáme čokoládu a mícháme dokud se čokoláda nerozpustí. Při pokojové teplotě necháme vychladnout. Pak přidáme nakrájené máslo a rozmixujeme na hladký krém.
- Vánočku nakrájíme na 2 cm silné plátky. Do mísy vlijeme smetanu s kakaovým mlékem, vejci a dření z poloviny vanilkového lusku a vše metličkou dobře rozšleháme.
- V pánvi rozehřejeme máslo. Plátky vánočky v tekutině namáčíme a opékáme pozvolna na pánvi z obou stran. Po opečení položíme na kovovou mřížku a necháme vychladnout.
- Mezitím mandle a ořechy nasekáme nahrubo. Na suché pánvi pozvolna opražíme plátky kokosu, mandle a ořechy do zlaté barvy. Nasypeme ještě horké do misky, přidáme med a dobře promícháme.
- Vychladlé poloviny toustů potřeme čokoládovou ganache a slepíme s druhou polovinou toustů. Medové oříšky a kokos rozložíme na povrch toustů.
- Pak položíme 3 kusy marshmellows a flambovací pistolí zapečeme. Nakonec zbylou ganache rozpustíme a povrch přestříkáme.