Heřmánkové vafle s karamelovým pomerančem

Pokud máte ráno trochu víc času na přípravu snídaně, vyzkoušejte tento skvělý recept. Váš den začne dokonale.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Na vafle:

Na karamelové pomeranče:

Na polevu:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    431 KCal

    20 %

    18 %

  • Energie

    1803 KJ

    20 %

    18 %

  • Sacharidy

    86,6 g

    98 %

    87 %

  • Vláknina

    3,2 g

    11 %

    11 %

  • Bílkoviny

    11,0 g

    17 %

    16 %

  • Tuky

    4,7 g

    7 %

    7 %

  • nasycené

    1,3 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Mouku rozmícháme v mléce, přidáme vejce, mletý heřmánek, cukr a kypřicí prášek. Promícháme. Plotýnky vaflovače potřeme olejem, nalijeme na něj těsto a pečeme asi 4 minuty.
  2. Takto pokračujeme do spotřebování těsta. Z pomerančů škrabkou vykrájíme tenké proužky kůry a nakrájíme je na nudličky. Zbytek ovoce oloupeme a nakrájíme na plátky.
  3. Rozpálenou pánev posypeme cukrem a vložíme plátky pomeranče. Zprudka je opečeme z obou stran a odložíme. Do pánve dáme pomerančovou kůru a šťávu. Až se rozpustí karamel, vrátíme pomeranče.
  4. Moučkový cukr smícháme se 3 lžícemi pomerančové šťávy. Vafle ozdobíme pomeranči a polevou. Můžeme přidat i šlehačku a bylinky.
Autor:

Podobné recepty

Omeleta s uzeným lososem

Rychlá, zdravá a chutná snídaně.

Pažitková omeleta se zeleninou

Nemáte náhodou chuť na zdravou a výživnou snídani?

Omeleta se zeleninou

Snídaně, po které díky řádnému zasycení na jídlo nepomyslíte dlouhé hodiny.

Párečky ve slanině se ztraceným vejcem

Typická anglická snídaně.

Velikonoční kakaová vajíčka

Ozdobte si snídani do velikonočních motivů.