Francouzský toast s jahodami

Snídaně francouzských králů není náročná ani na čas, ani na kuchařské dovednosti. Užijte si jahodovou sezonu a začněte den skvěle!

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

2 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1049 KCal

    48 %

    44 %

  • Energie

    4388 KJ

    48 %

    44 %

  • Sacharidy

    49,4 g

    56 %

    49 %

  • Vláknina

    8,4 g

    28 %

    28 %

  • Bílkoviny

    25,3 g

    40 %

    37 %

  • Tuky

    81,5 g

    125 %

    116 %

  • nasycené

    40,6 g

  • trans-mastné

    1,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Jahody očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Vejce rozšleháme ve smetaně.
  2. Všechny plátky chleba potřeme z jedné strany krémovým sýrem. Dva potřené plátky obložíme jahodami, lehce posypeme nasekanou čokoládou a přiklopíme zbylými plátky potřenou stranou dolů.
  3. Ve velké pánvi rozpustíme máslo. Připravené sendviče vložíme do rozšlehaných vajec, necháme je velmi krátce nasáknout, pak je dáme do pánve s rozpuštěným máslem a při mírné teplotě opečeme z obou stran dozlatova.
  4. Hotové toasty rozpůlíme a posypeme zbylou čokoládou, opraženými oříšky a cukrem.

Toasty můžeme upéct i v troubě vyhřáté na 200 °C na plechu vyloženém pečicím papírem.

Autor:

Podobné recepty

Párečky ve slanině se ztraceným vejcem

Typická anglická snídaně.

Velikonoční kakaová vajíčka

Ozdobte si snídani do velikonočních motivů.

Rýžová kaše

Nastartujte den výbornou sladkou kaší.

Rýžová kaše s mákem a švestkovou omáčkou

Nastartujte den výbornou sladkou kaší.

Heřmánkové vafle s karamelovým pomerančem

Pokud máte ráno trochu víc času na přípravu snídaně, vyzkoušejte tento skvělý recept. Váš den začne...