Ingredience
Postup
- Fazole zalijeme studenou vodou a asi 4 hodiny je necháme bobtnat. Pak je slijeme a v čerstvé vodě je s bobkovými listy uvaříme na skus. Před koncem vaření je osolíme. Scedíme je, vývar si ponecháme.
- Houby zalijeme trochou vody a necháme je nabobtnat. Z másla, nadrobno nakrájené cibule a mouky připravíme jíšku. Zalijeme ji asi 1200 ml vývaru z fazolí a rozšleháme. Základ na polévku přivedeme k varu a "vlijeme" do něj houby. Zvolna ho necháme vařit.
- Mrkev, celer a brokolici očistíme, brambory oloupeme. Zeleninu pokrájíme nadrobno a kromě brokolice asi po 10 minutách vaření vsypeme do polévky.
- Když je zelenina téměř měkká, přidáme fazole s brokolicí, prolisovaný česnek a majoránku. Polévku dochutíme solí a pepřem, ještě chvilku ji povaříme a odstavíme ji.