Ingredience
Postup
- Dýni omyjeme a osušíme, poté ji rozpůlíme, vyjmeme semínka a nakrájíme na menší kostky, které přemístíme na plech vyložený pečicím papírem, zakápneme olejem, promícháme a osolíme. Pečeme při 180 °C asi 15 minut.
- V hlubší pánvi nahřejeme zbylý olej a opečeme na něm zázvor, prolisovaný česnek a najemno nakrájenou šalotku. Přidáme koření, kurkumu a pepř, restujeme, dokud se koření nerozvoní.
- Ke směsi přimícháme drcená rajčata, nakrájenou chilli papričku, přivedeme k varu a zalijeme kokosovým mlékem. Jakmile se začne omáčka vařit, přidáme cizrnu a za dalších pár minut také dýni. Společně vaříme doměkka. Na závěr přimícháme hráškové lusky, dochutíme rybí omáčkou, limetkou a dle potřeby solí. Podáváme posypané lístky špenátu a s chlebem naan.