Dýňové kari s cizrnou

nehodnoceno

Jestli se nebojíte lehce pálivých jídel, tak si na tomto kari rozhodně pochutnáte.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    720 KCal

    33 %

    30 %

  • Energie

    3011 KJ

    33 %

    30 %

  • Sacharidy

    60,0 g

    68 %

    60 %

  • Vláknina

    43,7 g

    146 %

    146 %

  • Bílkoviny

    29,1 g

    46 %

    43 %

  • Tuky

    32,1 g

    49 %

    46 %

  • nasycené

    15,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Dýni omyjeme a osušíme, poté ji rozpůlíme, vyjmeme semínka a nakrájíme na menší kostky, které přemístíme na plech vyložený pečicím papírem, zakápneme olejem, promícháme a osolíme. Pečeme při 180 °C asi 15 minut.
  2. V hlubší pánvi nahřejeme zbylý olej a opečeme na něm zázvor, prolisovaný česnek a najemno nakrájenou šalotku. Přidáme koření, kurkumu a pepř, restujeme, dokud se koření nerozvoní.
  3. Ke směsi přimícháme drcená rajčata, nakrájenou chilli papričku, přivedeme k varu a zalijeme kokosovým mlékem. Jakmile se začne omáčka vařit, přidáme cizrnu a za dalších pár minut také dýni. Společně vaříme doměkka. Na závěr přimícháme hráškové lusky, dochutíme rybí omáčkou, limetkou a dle potřeby solí. Podáváme posypané lístky špenátu a s chlebem naan.
Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.