Dort jarní louka

nehodnoceno

Dort na oslavu jara, nebo jen pro potěšení ke kávě s přáteli.

Stupeň obtížnosti

Náročné

Vaření 80 min

Ingredience

12 PORCE +

Krém:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    522 KCal

    24 %

    22 %

  • Energie

    2185 KJ

    24 %

    22 %

  • Sacharidy

    75,1 g

    85 %

    75 %

  • Vláknina

    1,8 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    11,4 g

    18 %

    17 %

  • Tuky

    19,3 g

    30 %

    28 %

  • nasycené

    6,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vejce a cukr vyšleháme do husté pěny. Zlehka přimícháme mouku a pak olej. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy a pečeme při 180 °C asi 25 minut. Upečený korpus necháme vychladnout.
  2. Mezitím si připravíme krém. Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě a pak ji rozpustíme v mikrovlnné troubě. Smícháme zakysanou smetanu, měkký tvaroh, vanilkový a moučkový cukr, přidáme rozpuštěnou želatinu a pozvolna přimícháme hustě našlehanou smetanu.
  3. Korpus dvakrát prokrojíme. Jednotlivé pláty potřeme krémem, poklademe broskvemi nakrájenými na plátky a slepíme. Necháme dobře v lednici vychladit.
  4. Větší část marcipánu obarvíme nazeleno. Rozválíme jej na tenký plát, který pomocí válečku naneseme na dort a uhladíme. Přesahující okraje odřízneme. Zbytek marcipánu obarvíme nabílo, namodro, nažluto a narůžovo. Z marcipánové hmoty vymodelujeme květiny a mašli a dort jimi ozdobíme.
Autor:

Podobné recepty

Roláda s karamelovou šlehačkou

Upečte ke kávě tuto dokonalou roládu s kapkou rumu.

Smetanové koláčky s ovocnou omáčkou

Dokonalý dezert jako z michelinské restaurace.

Mini dortíčky s ovocem

Těmito překrásnými dortíčky ohromíte úplně každého.

Vrstvené tiramisu

K odpolední kávě nesmí chybět chutný dezert.

Sušenkové sendviče

Nestíháte upéct dezert? Zvolte tuto rychlovku.