Domácí tlačenka

Máte rádi klasickou tlačenku? Zkuste si ji připravit doma, je to jednodušší, než jste si možná mysleli.

Obtížnost

Střední

Vaření 120 min

bez chladnutí

Ingredience

25 PORCE +

K podávání:

Postup

  1. Nožičky obereme a jemně umeleme s kůží z kolen a laloku. Přidáme maso z ovaru, jazyk a kousek srdce nakrájeného na kostky, přilijeme vývar zbavený přebytečného tuku a promícháme.
  2. Přidáme sůl, pepř, nové koření, česnek a majoránku. Obal na jednom konci zavážeme provázkem, naběračkou naplníme masovou směsí a ve svislé poloze zavážeme druhý konec.
  3. Tlačenku vložíme do hrnce s vodou, přivedeme těsně pod bod varu, zvolna vaříme asi 1,5 hodiny a během varu tlačenku otočíme. Uvařenou tlačenku vyjmeme a na prkénku necháme zchladnout.
  4. Než tlačenka ztuhne, otáčíme ji po 10 minutách, aby maso nekleslo k jedné straně. Tlačenku podáváme s s octem, opepřenou, posypanou nakrájenou cibulkou a červenou cibulí, s čerstvým chlebem.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    140 KCal

    6 %

    6 %

  • Energie

    587 KJ

    6 %

    6 %

  • Sacharidy

    2,1 g

    2 %

    2 %

  • Vláknina

    0,2 g

    1 %

    1 %

  • Bílkoviny

    18,9 g

    30 %

    28 %

  • Tuky

    6,2 g

    10 %

    9 %

  • nasycené

    1,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Paštikový hřbet

Výborná domácí paštika, která vám jistě vykouzlí úsměv na rtech.

Rösti

Připravte si tradiční švýcarské bramborové placičky.

Opilé meruňky

Už vás nebaví mazat si na rohlík obyčejný džem? Zkuste tento vytuněný, hodí se skvěle i k sýrům.

Nakládaný ovčí sýr

Neváhejte si dát k večeři nakládaný kozí sýr.

Nakládané houby

Připravte si výborný zaklad na houbovou omáčku.